Grupul de inițiativă „Forța”


Suntem un grup de tineri activi care mereu au avut dorinţa de a se implica în diferite activităţi. Măsurile ce le desfăşuram in liceul nostru, ne-au servit de mare ajutor. Am învăţat să conlucrăm în echipă, şi poate cel mai important lucru, am înţeles că pentru orice problemă trebuie să căutăm soluţii optime şi niciodată să nu renunţăm.  Problemele existente in comuna noastra ne-au făcut să ne mobilizăm şi să conştientizăm că comuna noastră are nevoie de unele schimbări, astfel ne-am implicat în diferite activităţi şi proiecte. Pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2011, noi am hotărît să realizăm un spot publicitar, prin care ne-am propus să motivăm oamenii să iasă conştient la vot şi să nu permită altora să le decidă viitorul. O măsură implementată de grupul nostru a fost în contextul activităţii republicane „Hai Moldova”, unde grupul nostru a avut ca scop efectuarea unei curăţenii generale în toată comuna într-o singură zi. Deoarece dispunem de un teritoriu vast, am hotărît să colaborăm cu locuitorii şi instituţiile locale, apelind la diferiti agenti economici pentru a face rost de toate resursele necesare.

Toate aceste lucruri ne-au motivat să înfiinţăm în mai 2011  grupul de iniţiativă , pe care l-am numit „Forţa”, care este mereu receptiv la problemele existente și vine cu soluții și acțiuni concrete pentru dezvoltarea comunei noastre.

Avem o comună cu care ne mîndrim foarte mult. Cu toate acestea, putem spune că dezvoltarea ei în ultimii ani nu s-a prea  văzut. Credem că orice sat evoluează în dependenţă de faptul cine face parte din Administraţia Publică Locală, instituţiile preuniversitare etc. Fiind tineri, credem că pentru o schimbare în bine a lucrurilor, atunci cînd e vorba de alegerile locale, trebuie să facem un pas conştient şi să punem accentul pe persoane cu capacităţi, oneste şi capabile să colaboreze cu locuitorii comunei. Proiectul „Un vot conştient – un viitor de succes”  , pe care l-am implementat în mai – iunie 2011,   a avut drept scop  educarea civică, sensibilizarea electoratului, vis-a-vis de semnificaţia alegerilor locale, pentru a conştientiza importanţa alegerilor şi a motiva cetăţenii comunei Mileştii Mici de a merge la alegerile locale, prin desfăşurarea unui şir de activităţi de educaţie şi informare civică – ateliere de instruire, , dezbateri electorale, editarea unui ziar  şi a altor materiale cu caracter informativ  şi apolitic.

Sperăm, ca prin următoarele noastre proiecte  să ne dezvoltăm abilităţile de comunicare, să reuşim să interacţionăm cu persoane de diferite vîrste şi să demonstrăm că sîntem mîndri de școala noastră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s