Natura-Omul-Credinţa-Creaţia lui Dumnezeu


Miercuri, 24 octombrie, în Liceul Teoretic ,,Mihail Bârcă”, a fost organizată ora ecologică „Natura-Omul-Credinţa-Creaţia lui Dumnezeu”.

Activitatea a fost organizată de către diriginta clasei a VII-a, Nedelciuc Daniela, împreună cu psihologul liceului şi profesoara de religie, Captari Victoria.

Ora ecologică  a avut ca scop să ajute copiii să manifeste sensibilitate faţă de întreg mediul şi problemele lui, să-i facă să  înţeleagă funcţionalitatea mediului, interacţiunea omului cu el.

Anume prin intermediul discuţiilor elevii dobîndesc valori şi sentimente de grijă faţă de mediu, învaţă să utilizeze cunoştinţe şi abilităţi dobîndite în vederea unor acţiuni pozitive şi bine gîndite care vor duce la realizarea problemelor ecologice.

În cadrul activităţii au fost invitaţi: diriginţii claselor liceale şi gimnaziale, administraţia liceului, Părintele Brihuneţ Emanuil, primarul comunei, Carmanu Lilian, vicepreşedintele raionului, Bivol Ştefan.

Invitaţii au participat împreună cu elevii la toate etapele lecţiei,au alcătuit un plan strategic de protecţie a naturii, au facut legătura dintre mediu-om şi credinţă, au demonstrat cum natura acţionează direct asupra necesităţilor, credinţei, dorinţelor, comportamentului şi sănătăţii omului.

Toţi au ajuns la concluzia că : ,,Pămîntul este casa comună a Pămîntenilor şi faptul cum va fi şi există depinde de noi toţi”

Suntem cu toţii pasageri ai unei corăbii ,,Pămînt”, să cobori nu ai unde, de aceea toţi trebuie să participăm la salvarea casei noastre comune. Pentru păstrarea sănătăţii omului şi dezvoltarea lui intelectuală şi fizică, un rol important îl are starea ecologică a mediul în care activează. Natura reprezintă valoarea supremă a omului, cu existenţă autonomă,  indiferent de utilitatea sau inutilitatea ei pentru om. Dar omul nu este proprietatea naturii şi natura nu este proprietatea omului, ci părţi ale unui întreg. Interacţiunea omului cu natura este o necesitate spirituală, o motivaţie nonpragmatică de interacţiune cu natuta, omul are nevoie de natură, precum şi natura are nevoie de om.

Mediul este Omul, dăcă omul este indiferent faţă de mediu, atunci el este indiferent şi faţă de el însuşi.

Ora ecologică a fost prezentată în cadrul proiectului „Parcul liceului – relaxare, educație și spirit ecoplogic”, finanțat de Fondul pentru Tineri Ialoveni și implementat în comună în perioada aprilie-noiembrie 2012. Mentorul grupului de inițiativă „Forța”, în cadrul acestui proiect, este Nedelciuc Daniela, profesoară de matematică.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s