De ziua Ta, iubite Dascăl!


„Visul începe cu un profesor care crede în tine, trage de tine și te împinge la un nivel superior, înțepîndu-te uneori cu un băt ascuțit numit „adevăr”.
Dan Rather

La data de 5 octombrie în fiecare an li se mai aduce aminte celor ce ne-au deschis calea către cunoștințe cît de scumpi și iubiți ne sunt, cu prilejul  Zilei Profesorului. Cu această ocazie în incinta Liceului Teoretic “Mihail Bârcă” a fost organizată premierea “Mihail Bârcă Science Awards”- o surpriză pentru profesori planificată și stabilită de elevii claselor a 12 real și umanist. De dimineață  toți învățătorii au fost întîmpinați cu o serie de aplauze din partea tuturor elevilor din toată școala. Profesorii au mers pe o cărare decorată în culorile bej și verde (culorile premierei) conduși de ovațiile elevilor pînă la “casa” de decernare a premiilor de “Cel mai bun profesor!” înmînate de elevii clasei a 12 real: Trofim Alexandrina, Andronachi Ștefan și Popov Veronica , după care au făcut cîte o poză la billboardul evenimentului.”Am vrut să se simtă ca niște adevărate vedete de la Hollywood, profesorii merită și mai mult de atît” declară Trofim Alexandrina.

După orele 08:00 în liceu a fost organizată zi de autoconducere elevii claselor a 12 au fost în calitate de profesori de Limba româna, matematică, chimie, chiar și profesori de clasele primare. „Este atît de greu să captezi atenția tuturor elevilor și să găsești un drum spre fiecare dintre ei !“spune Andronachi Cristina, eleva clasei 12real, si totuși dragii noștri profesori reușesc să facă tot acest lucru și le iese atît de bine! Spre finele orelor a fost organizată o întrunire a cadrelor didactice din toată școala, făcînd o totalizare a întregii zile, “profesorii” s-au împartășit cu experiența acumulată peste zi, venind cu o admirație pentru adevărații dascăli care ascultau cu răbdare, doar ei știu cît e de complexă taina de a fi profesor.

Iulia Herța, clasa 12 real

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s